Ontharing

Wat is harsen?
Harsen is een vorm van ontharen door middel van epileren. Het wordt zowel voor het lichaam als het gezicht gebruikt. Epileren wil zeggen dat je de haar met wortel en al eruit trekt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hars. De warme, vloeibare hars word op de huid aangebracht en hier overheen wordt een strip aangebracht. De haren zitten in de hars vast en de strip wordt tegen de haargroeirichting in van de huid afgetrokken. Hierdoor blijven de haartjes tussen de twee en vijf weken weg. Ook kan door het harsen de haarfollikel, waar de haar in groeit, beschadigen waardoor het haar minder sterk terug zal komen of helemaal niet meer. Dit kan gebeuren als je regelmatig harst.

Harsen van het lichaam is dus ideaal voor vakantie.

Omdat de haren voor langere tijd weg blijven is harsen de uitkomst voor als je op vakantie gaat. Je hoeft dan niet elke dag te scheren en heb je daar dus minder omkijken naar als je op vakantie bent. Tip: Zorg dat je 3 maal bent geweest voor je vakantie zodat je langer plezier hebt van haarvrije benen, je haar groeit namelijk anders door het scheren waardoor na één keer harsen een korter resultaat wordt geboekt.
Verschil met scheren
Met scheren krijg je harde stoppels omdat de haar in het midden wordt afgesneden en daar is de haar op zijn dikst. Bovendien moet je regelmatig scheren, anders zijn er weer stoppels zichtbaar en voelbaar.

Voordelen van harsen:
- Je haar blijft langer weg.
- De haren komen zachter terug omdat er een nieuw haartje moet gaan groeien.
- Sommige haren blijven weg, omdat de haarfollikel beschadigd is en er daardoor geen haartje meer kan groeien.
- Je hoeft niet elke dag te scheren.

Nadelen van harsen:
Je kunt pas harsen als er haren zitten van 5 mm.

Nazorg
Wat belangrijk is bij het harsen is dat je tot 24 uur na de behandeling niet in de zon gaat. Ook geen zonnebank. Door het harsen maak je allemaal onderhuidse wondjes, als je dan in contact komt met uv-stralen kunnen ze verkleuren en dat kan blijvend zijn. Na het harsen van het lichaam is het belangrijk om goed te blijven scrubben, op deze manier kun je jeuk voorkomen en dat er haartjes in gaan groeien.